Yvonne Bleize MSc

Yvonne Bleize MSc

Opleiding

Binnen de Master Corporate Communications deed ik onderzoek naar het Leiderschaps-vacuum* bij familiebedrijven gedurende de periode van bedrijfsopvolging.  

Als arbeids- en organisatiepsycholoog heb ik me gespecialiseerd in ongewenst gedrag op de werkvloer en psychosociale arbeidsbelasting. Ik ontwikkel doelgerichte interventies richting individuele medewerkers (‘daders & slachtoffers’) en teams, maar besteed ook aandacht aan leidinggeven in complexe situaties. Teams kunnen gezamenlijk werken aan een positief ethisch klimaat van de organisatie, wat een belangrijke voorwaarde is voor een veilige werkomgeving. Als zelfstandig gevestigd (arbeids)mediator help ik geschillen bespreekbaar maken en oplossen.

Voor de thesis van de Master Arbeids- en organisatiepsychologie onderzocht ik de relatie tussen Deviant werkgedrag en het Ethisch Klimaat van organisaties. Hiervoor ontwikkelde ik een werksessie met Lego┬« Serious Play┬« waarmee medewerkers het Morele Kompas van hun organisatie kunnen samenstellen waarna een gedeeld begrip en meer gezamenlijke verantwoordelijkheid voor ethisch handelen ontstaat.

Ik ben in 2012 opgeleid als mediator waarbij mijn focus ligt op arbeidsmediation (specialisatie 2020).

Als gecertificeerd Lego Serious Play facilitator ontwikkel ik binnen de formats van de (wetenschappelijk onderbouwde) methode aangepaste werkvormen. Het ontwikkelen van het moreel kompas van een organisatie is een doorontwikkelde workshop die organisaties helpt om medewerkers bewust te maken van hun handelen; zowel individueel als in teamverband.

*mijn thesis ‘Realizing the Inheritance’ (Erasmus Universiteit) werd beloond met de Boer & Croon communication award. Generatieverschillen, leiderschapsstijlen en communicatiestijlen binnen familie-bedrijven vormden de centrale thema’s.

Leergierig, communicatief en slagvaardig zijn mijn skills. Eerlijk zakendoen, verantwoordelijkheid nemen en blijven ontwikkelen zijn mijn drijfveren. In combinatie met mijn fascinatie voor gedrag van mensen (in hun werk) leidt dit tot een brede inzetbaarheid op het gebied van organisatieverandering en coaching.

Werkervaring

Recent stond de teller op 35 jaar werkervaring (vakantiebaantjes niet meegerekend) in veel verschillende rollen. De eerste 20 jaar lag de nadruk op corporate communicatie waarna ik switch heb gemaakt naar de interne organisatie. Ik heb ervaring als consultant, programma-manager, directeur(-bestuurder), toezichthouder en wethouder. Ik gedij zelf het beste in een vrije rol, met een heldere opdracht, waarin ik zonder poespas met mensen mag werken.