Yvonne Bleize

Yvonne Bleize

Opleiding

Binnen de Master Corporate Communications deed ik onderzoek naar het Leiderschaps-vacuum* bij familiebedrijven gedurende de periode van bedrijfsopvolging.  

Voor de Master Arbeids- en organisatiepsychologie onderzocht ik het fenomeen Deviant werkgedrag in relatie tot het Ethisch Klimaat van organisaties en ontwikkelde ik een werksessie met Lego® Serious Play® waarmee medewerkers het Morele Kompas van hun organisatie kunnen samenstellen.

Ik ben in 2012 opgeleid als mediator waarbij mijn focus ligt op arbeidsmediation (specialisatie 2020).

Als gecertificeerd Lego Serious Play facilitator ontwikkel ik binnen de formats van de (wetenschappelijk onderbouwde) methode aangepaste werkvormen. Het ontwikkelen van het moreel kompas van een organisatie is een doorontwikkelde workshop die organisaties helpt om medewerkers bewust te maken van hun handelen; zowel individueel als in teamverband.

*mijn thesis ‘Realizing the Inheritance’ (Erasmus Universiteit) werd beloond met de Boer & Croon communication award. Generatieverschillen, leiderschapsstijlen en communicatiestijlen binnen familie-bedrijven vormden de centrale thema’s.

Navigator

Ik neem het roer niet over, adviseer als een navigator over nieuwe koersen, wijs op obstakels en waar gewenst kan ik veranderprocessen ondersteunen.

Leergierig, communicatief en slagvaardig zijn mijn skills. Eerlijk zakendoen, verantwoordelijkheid nemen en blijven ontwikkelen zijn mijn drijfveren. In combinatie met mijn fascinatie voor gedrag van mensen (in hun werk) leidt dit tot een brede inzetbaarheid op het gebied van organisatieverandering en coaching.

Werkervaring

Recent stond de teller op 35 jaar werkervaring (vakantiebaantjes niet meegerekend) in veel verschillende rollen. De eerste 20 jaar lag de nadruk op corporate communicatie waarna ik switch heb gemaakt naar de interne organisatie. Ik heb ervaring als consultant, programma-manager, directeur(-bestuurder), toezichthouder en wethouder. Ik gedij zelf het beste in een vrije rol, waarin ik zonder poespas met mensen mag werken.