Tekenen van Stress

Tekenen van Stress

Hoe houd je jezelf overeind in een snel veranderende wereld?

Of dat nu om werk gaat of thuis, om grote maatschappelijke problemen of onrust en zorgen in je eigen kleine familie-biotoop. Het behoud van een goede balans tussen prive- en werk is makkelijk gezegd, maar hoe zorg je ervoor dat je hoofd ook daadwerkelijk even ‘uit’ gaat. Zodat chronische stress geen vat op je krijgt.

In de workshop Tekenen van Stress leren deelnemers wat de fysieke en psychische effecten van chronische stress kunnen zijn. Een leerzame Eye-opener die het begin kan zijn van herstel. Daarna gaan we aan de slag met Neurografisch tekenen. Deze methode is ontwikkeld door de Russische wetenschapper Pavel Piskarev. Onze hersenen kunnen zich tot in lengte van dagen blijven ontwikkelen. Dit wordt neuroplasticiteit genoemd. Dit betekent dat ook een brein dat min of meer beschadigd is door stress, de capaciteit heeft om te herstellen. Het actief doen van herhalingen en visualiseren zijn belangrijke ingrediƫnten (mentale repetitie) om nieuwe neurologische verbindingen aan te leggen. Hierop is de methode Neurografisch tekenen mede gebaseerd.

Een ontspannende tekentechniek, geschikt voor iedereen die een pen vast kan houden. Een uurtje tekenen levert net als meditatie rust en ontspanning, maar heeft dus ook een bewezen helend effect op de grijze massa.

Tijdens de workshop leren deelnemers de basisbeginselen van de methode, waarmee ze voldoende ervaring opdoen om de vaardigheid thuis verder te ontwikkelen. Ze ontvangen na afloop het Ebook Tekenen van Stress.

Duur: 1 dagdeel

Aantal deelnemers: onbeperkt

Prijs: afhankelijk van locatie en aantal deelnemers

Duur: