Scan de hybride werkvloer

Scan de hybride werkvloer

Iedere werkvloer is anders en het maken van een nieuw ontwerp, nieuwe afspraken en processen, zal dan ook altijd maatwerk zijn. BIedere werkvloer is anders en het maken van een nieuw ontwerp, nieuwe afspraken en processen, zal dan ook altijd maatwerk zijn. De ‘hybride werkvloerscan’ verzamelt (digitaal) de ervaringen van medewerkers op basis van de 6 elementen uit bovenstaand model.. Medewerkers blijven anoniem, om een zo groot en eerlijk mogelijke deelname te bereiken. De doorlooptijd (van start scan tot presentatie resultaten) is ca. gemiddeld 3 weken. Het rapport wordt mondeling toegelicht.

De scan onderzoekt de zes elementen uit het Model De Hybride werkvloer.

1. Het psychologisch contract

Doet de werknemer nog waar hij/zij voor is aangenomen, hebben veranderingen invloed op het psychologisch contract?

2. Competentie

Voor het meten van de mate waarin medewerkers kunnen presteren, de ruimte voelen om zich te ontwikkelen en mogelijk contraproductiviteit laten zien wordt gebruik gemaakt van het werkprestatie-onderzoek van TNO (onder licentie).

3. Relatie

Zijn er genoeg middelen en mogelijkheden om collegiaal contact te onderhouden en ervaart de medewerker ruimte voor de benodigde afstemming met het management? In hoeverre voelt een medewerker zich nog betrokken bij de organisatie, bij de collega’s en het werk?

4. Autonomie

Hoe gaat de werknemer om met autonomie. Is er voldoende zelfsturend vermogen om de werkdag aan te vangen, zijn de planningsvaardigheden voldoende om niet verstrikt te raken in deadlines en lukt het de werknemer om de werk-prive balans te bewaken?

5. Veiligheid; fysiek en sociaal

Ervaart de medewerker een fysiek en sociaal veilige werkplek, zowel online, als ook op kantoor en thuis?

6. Communicatie

Tot slot wordt de werknemer gevraagd verschillende vormen van communicatie te beoordelen.

De scan in jouw bedrijf of organisatie

De scan wordt deels aangepast op specifieke bedrijfskenmerken. Je ontvangt een link naar de scan en zet deze zelf uit bij alle medewerkers. Gedurende twee weken kunnen medewerkers reageren en circa 1 week na de sluitingsdatum wordt de rapportage opgeleverd.

Met de resultaten van de scan kun je samen met medewerkers aan de slag met het ontwerpen van de nieuwe Hybride werkvloer. Wanneer er expertise nodig is op andere gebieden dan Verandermanagement dan kan ik je vrijblijvend in contact brengen met een groot netwerk van experts. Dat geldt overigens ook voor het begeleiden van teams bij de doorontwikkeling de werkvloer; er is geen verplichting om dit vervolg door mij te laten begeleiden.

Neem contact op voor het maken van een vrijblijvende offerte.