Familiebedrijven

Familiebedrijven

Een groot deel van de Nederlandse bedrijven zijn familiebedrijven. Binnen deze bedrijven is het overgrote deel van eigendom in handen van een familie en deze bedrijven onderscheiden zich op verschillende fronten van ‘niet-familiebedrijven’ in termen van besturing & aansturing, (interne) communicatie en in veel gevallen ook de betekenis van een bedrijf voor de regio.

Ik heb onderzoek gedaan naar de wijze waarop in tijden van overdacht (ouder-kind) de waarde van het bedrijf behouden blijft en wat de belangrijkste aandachtspunten zijn wanneer het gaat om de relatie familie versus bedrijf, de communicatiestructuur en werkgeverschap. De vele gesprekken hierover met de verschillende generaties heeft niet alleen veel inzichten opgeleverd maar ook mijn fascinatie voor de dynamiek binnen deze bedrijven aangewakkerd.

Sta je voor belangrijke beslissingen, zoek je begeleiding in de opvolgingsstrategie of wil je sparren over zaken die je dit keer liever niet binnen de familie bespreekt? Bel of mail voor een kennismaking.